בהתאם לחוק, ולפסיקה, זוכה שלטובתו נרשמה משכנתא על נכס מקרקעין, רשאי להגיש בקשה למימוש משכנתא בהוצאה לפועל ע"י מכירת הדירה.

 

ברם, תיקון שהוכנס לחוק ההוצאה לפועל מקשה על מימוש הדירה.

הוראות החוק והתקנות שמכוחו קובעים כיום הוראות מיוחדות ומגבילות הנוגעות למכירת דירת המגורים במסגרת הליכי משכנתא.

הוראות אלו מעניקות לחייב זכויות שנועדו להגן עליו, ומן הראוי לתת עליהם דגש.

 

בין שלל ההוראות בתיקון לחוק, אציין ההוראות הבאות:

  • בקשה לביצוע משכנתא יכולה להיות מוגשת רק לאחר 6 חודשים ממועד הפיגור האחרון (בכפוף לחריגים שבחוק).
  • הבקשה תוגש תחילה לביצוע בגין החוב שבפיגור, ולא בגין מלוא חוב ההלוואה.
  • החייב רשאי להודיע לרשם ההוצאה לפועל, בתוך 20 ימים מיום המצאת האזהרה, על רצונו למכור בעצמו את דירת המגורים לצורך פירעון ההלוואה.
  • גם לאחר מינוי כונס נכסים עומדת לחייב הזכות לפרוע את החוב שבפיגור.
  • ככל והדירה הינה דירת המגורים של החייב, רשם ההוצאה לפועל אינו רשאי להורות על מכירתה אלא לאחר שהוכח שיהיה לחייב ולבני משפחתו מקום מגורים סביר או שיש להם יכולת כלכלית המאפשרת מימון מקום מגורים סביר או שהועמד לרשותם סידור חלופי, בדרך של המצאת דירה אחרת/בתשלום פיצויים/בדרך אחרת.
  • בעניין הוראה זו נבהיר כי בעל זכות המשכנתא רשאי להתנות מראש שהוא לא יחויב לדאוג לחייב ולמשפחתו לדיור חלופי קבוע אלא רק לדיור חלופי למשך 18 חודשים בלבד.
  • כדי להתנות כן יש לרשום תניה זו באופן מפורש בשטר המשכנתא ולהבהיר משמעות הדבר בשפה ברורה ומובנת לחייב.
  • בכל מקרה, לרשם ההוצאה לפועל יש שק"ד בעניין זה והוא רשאי להאריך תקופת הסידור החלופי אף לתקופה ארוכה יותר, אם קיימות נסיבות מיוחדות.
  • נדגיש כי למועד הסכם המשכנתא יש חשיבות קריטית, באשר הסכמי משכנתא שנחתמו לפני 16.5.09עלולים לתת תוקף לתנאי בהסכם, לפיו בעל המשכנתא לא חייב לדאוג לחייב לדיור חלופי כללי.
  • על החלטת רשם ההוצאה לפועל למכירת הדירה ניתן לערער ישירות לבית המשפט ללא צורך בקבלת רשות ערעור.

 

הכללים שלעיל הובאו באופן תמציתי בלבד זאת לנוכח העובדה כי ישנם עוד טענות עובדתיות ומשפטיות רבות שיש להן חשיבות מכרעת וניתן להעלותן בנושא מימוש משכנתא בהוצל"פ.

 

למשרדנו ניסיון רב בשנים בסיוע לחייבים במסגרת הליכי פשיטת רגל וקבלת הפטר, תוך מתן דגש על מקצועיות ומהירות. צוות משרדנו צבר הצלחות רבות בתחום מחיקת החובות וקבלת הפטר, והוביל את מאות לקוחותיו לפתיחת דף חדש ונקי בחייהם על ידי מחיקת חובות בסכומים של עשרות מיליוני שקלים.

 

עו"ד אבי זילברפלד עוסק בתחום החובות מאז 1983, עת ייצג במשך כ- 10 שנים את אחד הבנקים הגדולים, ולמד להכיר היטב את רזי המערכת הבנקאית מבפנים, על תחבולותיה ושיקוליה.

 

בהתאם, זה עשרות שנים שמשרד עו"ד זילברפלד מתמחה בתחום החובות: מול המערכת הבנקאית, בכינוסי נכסים, פשיטת רגל, והסדרי חובות.

 

באמצעות הניסיון, ההבנה המשפטית והפרקטיקה שמשרדנו צבר בתחום זה במשך עשרות שנים, אנו משרתים בנאמנות, במהירות ובמקצועיות את לקוחותינו, במטרה לסכל את האפשרות שדירתם תימכר בהוצאה לפועל על ידי בעל המשכנתא (בד"כ – הבנק).

 

עו"ד אבי זילברפלד מנהל 'פורום דיני בנקאות' מאז הקמת הפורטל המשפטי הגדול בישראל :LAW-FORUMS , במסגרתו הוא נותן מענה יומיומי לשאלות בתחום דיני הבנקאות.

 

עו"ד אבי זילברפלד חיבר וכתב את הספר המקיף: "אחריות אישית בתאגיד והרמת המסך" שעניינו גביית חובות במצבים מיוחדים ובעייתיים, וכן הוא כתב 

עשרות מאמרים  בנושאים בנקאות, פשיטות רגל, משפט אזרחי, משפט מסחרי, ועוד.

 

תחום החובות הנו, אפוא, תחום מומחיות משרד עו"ד זילברפלד, הן ביחס לבנקים, והן בפשיטת רגל ו/או הסדרי חובות.

 

כי הניסיון נותן את הטון !

   

משרד עו"ד זילברפלד הינו "משרד בוטיק" במשפט אזרחי-מסחרי, בעל התמחות מיוחדת בכל הקשור לחובות, ותפגוש בו עורכי דין מקצוענים, בעלי ידע וניסיון רב, הפועלים במסירות ובמקצועיות, ונלחמים על האינטרסים של לקוחות המשרד, והכל תוך כדי שירות אישי ואווירה ידידותית ביותר לקהל לקוחותיו .

 

                                                                  אנו יודעים איך לעשות זאת !

 

                                                         משרדנו לרשותך לכל שאלה ו/או הבהרה !

 

 03-5753443  

  

מימוש משכנתא בהוצל"פ

שלח

פנייתכם נתקבלה

אנו ניצור עימכם קשר בהקדם. תודה.

שם:

שדה חובה

דוא"ל:

שדה חובה

רישום לקבלת ניוזלטר:​

 

להרשמה חינם לניוזלטר :